Meruňková polévka

Ovocná polévka ochucená bílým vínem.


2.91526x
45 min

Ingredience

60 gcukr
2 ksžloutek
250 mlmléko
1 kshouska
2 sklenkybílé víno
citronová kůra
8 ksmeruňka

Postup přípravy

Meruňky oloupeme a zbavíme pecek. Nakrájíme je nahrubo a polovinu podusíme v troše bílého vína.

Druhou polovinu vaříme v mléce s tence sloupnutou citronovou kůrou a nakrájenou houskou, pak je prolisujeme. Přidáme zbytek vína a cukr, zahustíme žloutky rozmíchanými ve 2 lžících studené vody, přihřejeme a nalijeme na dušené meruňky.

Meruňkovou polévku dobře vychladíme. Stejným způsobem můžeme připravit různé polévky z jiných druhů ovoce.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Meruňková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.