Meruňková bublanina

Vydatný moučník vhodný pro snídani i k odpolední kávě.


3.1119x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si obyčejnou kuchyňskou mísu, do které dáme máslo, krupicový i vanilkový cukr a vejce. Dále vmícháme mouku, prášek do pečiva a s mlékem vyhněteme vláčné, středně husté těsto.

Remosku vytřeme olejem a vysypeme moukou. Omyjeme a vypeckujeme meruňky, pokrájíme a klademe na těsto. Těsto nalijeme do remosky, poklademe meruňkami a remosku přiklopíme poklicí. Pečeme dozlatova.

Hotovou bublaninu necháme vychladnout a přesuneme na talíř nebo tác. Rozkrájíme, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávát například se sklenicí mléka.

Foto: Profimedia.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Meruňková bublanina

Zpět na recept