Mělnický závitek

Hlavní jídlo velice dobré. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.


3.0214x
150 min

Ingredience

sůl
75 gcibule
75 grajče
125 gmrkev
50 gšlehačka
25 gkapie
2 ksbobkový list
25 ghladká mouka
sladká mletá paprika
900 gvepřová kýta
50 grajský protlak
mletý černý pepř
150 ghouby v kyselém nálevu
125 gpárek jemný (spišský)
worcestrová omáčka,sádlo

Postup přípravy

Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Polovinu mrkve a cibule dáme stranou. Párky nakrájíme na půlkolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
Do středu plátků rozložíme dávku párků a polovinu mrkve, polovinu cibule a kyselých hub. Vše zavineme v závitek a převážeme nití.

Na rozpálenou pánev dáme sádlo a osmahneme na něm druhou část mrkve a cibule. Bobkový list a houby do zeleniny lehce zasmahneme, přidáme rajčatový protlak, papriku a rozkrájená rajčata. Směs mírně podlijeme, vložíme závitky a vše dusíme doměkka.

Pak závitky vyjmeme, zbavíme nití a uložíme na teplé místo. Ve šlehačce rozmícháme mouku a šťávu jí zahustíme. Podle potřeby směs zahustíme nebo zředíme.

Přidáme na kousky krájenou kapii nebo rozkrájenou feferonku. Podle chuti dosolíme a ochutíme worcesterovou omáčkou. Vše ještě jednou lehce povaříme.

Podáváme teplé.
user-icon

autor stej


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mělnický závitek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena