Mělnický závitek

Hlavní jídlo velice dobré. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.


3.0214x
150 min

Postup přípravy

Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Polovinu mrkve a cibule dáme stranou. Párky nakrájíme na půlkolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

Do středu plátků rozložíme dávku párků a polovinu mrkve, polovinu cibule a kyselých hub. Vše zavineme v závitek a převážeme nití.



Na rozpálenou pánev dáme sádlo a osmahneme na něm druhou část mrkve a cibule. Bobkový list a houby do zeleniny lehce zasmahneme, přidáme rajčatový protlak, papriku a rozkrájená rajčata. Směs mírně podlijeme, vložíme závitky a vše dusíme doměkka.



Pak závitky vyjmeme, zbavíme nití a uložíme na teplé místo. Ve šlehačce rozmícháme mouku a šťávu jí zahustíme. Podle potřeby směs zahustíme nebo zředíme.



Přidáme na kousky krájenou kapii nebo rozkrájenou feferonku. Podle chuti dosolíme a ochutíme worcesterovou omáčkou. Vše ještě jednou lehce povaříme.


Podáváme teplé.
user-icon

autor stej


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mělnický závitek

Zpět na recept