Mělnický medovník

Velmi oblíbený moučník v odlehčené podobě.


3.399x
75 min

Postup přípravy

Vejce s cukrem, medem a máslem smícháme a vaříme v páře asi 15 minut. Přidáme sodu a ještě asi 5 minut vaříme. Plech vymažeme a vysypeme. Zatím si prosejeme mouku. Do prosáté mouky postupně zapracováváme horkou hmotu. Těsto nesmí být lepivé ani příliš tuhé. Pak těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme tenkou placku podle velikosti plechu. Pečeme postupně na vymazaném a vysypaném plechu ve střední části trouby při 180 °C jenom asi 7 - 10 minut. Během pečení si připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem a odlehčíme zakysanou smetanou. Jednotlivé placky medovníku potřeme krémem a skládáme na sebe. Mělnický medovník zatížíme a necháme 48 hodin rozležet v chladničce. Zbylým krémem potřeme povrch a posypeme jemně nastrouhaným perníkem.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mělnický medovník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena