Mělnický medovník

Velmi oblíbený moučník v odlehčené podobě.


3.399x
75 min

Ingredience

těsto

3 ksvejce
70 gmáslo
3 lžícemed
200 gcukr moučka
500 ghladká mouka
1 lžičkajedlá soda

náplň

100 gmáslo
1 hrnekcukr krupice
2 kelímkyzakysaná smetana

na ozdobu

perník na strouhání

Postup přípravy

Vejce s cukrem, medem a máslem smícháme a vaříme v páře asi 15 minut. Přidáme sodu a ještě asi 5 minut vaříme. Plech vymažeme a vysypeme.

Zatím si prosejeme mouku. Do prosáté mouky postupně zapracováváme horkou hmotu. Těsto nesmí být lepivé ani příliš tuhé. Pak těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme tenkou placku podle velikosti plechu. Pečeme postupně na vymazaném a vysypaném plechu ve střední části trouby při 180 °C jenom asi 7 - 10 minut.

Během pečení si připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem a odlehčíme zakysanou smetanou.

Jednotlivé placky medovníku potřeme krémem a skládáme na sebe.

Mělnický medovník zatížíme a necháme 48 hodin rozležet v chladničce. Zbylým krémem potřeme povrch a posypeme jemně nastrouhaným perníkem.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mělnický medovník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena