Nevíte co s předvčerejšími rohlíky? Zkuste tento recept.
Hodnocení
4.7
/ 5 (28x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Vejce5 ks
Mléko1 a 1/2 dl
Pórek1 ks
Paprika červená1 ks
Uzené maso300 g
Houska (den stará)5 ks
Podle potřeby
Máslo
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kostičky.
Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme 1,5 dl mléka, osolíme (asi 5 špetek) a opepříme podle chuti. Mlékem se žloutky přelijeme nakrájené rohlíky.
Pórek a papriku očistíme. Pórek překrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Papriku nakrájíme na nudličky a uzené maso na kostičky.
Na pánvi rozpustíme máslo a postupně přidáme papriku, uzené a v závěru pórek. Vše lehce osmahneme. Osmahlou směs přidáme k změklé housce.
Z bílků vyšleháme hustý sníh a vše společně smícháme.
Mělnickou nádivku přesypeme do máslem vymaštěného pekáčku a pečeme zhruba 20 - 25 minut ve vyhřáté troubě. Hotovou nádivku nakrájíme a podáváme s přílohou podle chuti.