Měkké perníčky

Perníčky, které budou chutnat nejen dětem. Po upečení hned měkké a výborné.


4.420x
60 min

Postup přípravy

Hladkou mouku nasypeme na vál a část dáme stranou, aby se nepletla. Do mouky vmícháme sodu a oba prášky. Uděláme důlek, do kterého přidáme cukr, tuk nakrájený na plátky, ne rozehřátý. Přidáme vejce, med a mléko.

Těsto postupně zpracováváme vidličkou a přidáváme všechnu mouku. Těsto na perníčky by mělo 10 - 12 hodin odpočívat. Nejlepší je zadělat těsto ráno a večer péct.

Těsto na perníčky válíme 0,5 až 1 cm silné. Perníčky se před pečením potírají žloutkem smíchaným se lžičkou vody. Měkké perníčky pečeme klasicky.

Upečené měkké perníčky ozdobíme a máme hotovo.
user-icon

autor lucik2005


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Měkké perníčky

Zpět na recept