Medový svařák

Na zahřátí při dlouhých zimních večerech si připravíme svařák s vůní medu.


4.446x
15 min
6×

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme kvalitní červené víno, přidáme koření (na hrneček 1 badyán, 2 hřebíčky a kousek skořice) a víno přivedeme k varu. Pozor, nevaříme! S první bublinkou víno vypneme. Do hrnečku dáme med, který vždy nechám v hrnečku stát po dobu "vaření" vína na topení, aby se "roztekl" a zároveň se nahřál hrneček, a zalijeme ho horkým svařákem i s kořením. Každý hrneček ozdobíme kolečkem citronu (pomeranče, mandarinky), vložíme lžičku a podáváme. Před konzumací horké víno medový svařák promícháme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Medový svařák

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena