Medový svařák

Na zahřátí při dlouhých zimních večerech si připravíme svařák s vůní medu.


4.446x
15 min
6×

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme kvalitní červené víno, přidáme koření (na hrneček 1 badyán, 2 hřebíčky a kousek skořice) a víno přivedeme k varu. Pozor, nevaříme! S první bublinkou víno vypneme. Do hrnečku dáme med, který vždy nechám v hrnečku stát po dobu "vaření" vína na topení, aby se "roztekl" a zároveň se nahřál hrneček, a zalijeme ho horkým svařákem i s kořením. Každý hrneček ozdobíme kolečkem citronu (pomeranče, mandarinky), vložíme lžičku a podáváme. Před konzumací horké víno medový svařák promícháme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Medový svařák

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena