Medový řez

Máte dost času před ohlášenou návštěvou tchýně? Překvapte ji!


4.544x
60 min
2×

Ingredience

těsto

2 lžíceolej
3 ksvejce
180 gmáslo
2 lžícekakao
375 gmed
375 ghladká mouka
1 lžícecitronová kůra
100 gmleté ořechy
1.5 balíčkukypřící prášek do pečiva
1.5 balíčkukoření do perníku

krém

250 gmáslo
300 mlmléko
50 gcukr krupice
1 balíčekbanánový pudinkový prášek

náplň

piškoty
5 lžicbanánový likér

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy

Pampeliškový med s pomerančem zahřejeme, přidáme změklé máslo a při mírné teplotě mícháme, až se obě přísady spojí. Necháme částečně vychladnout. Pak do směsi zašleháme vejce, přidáme koření i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme citronovou kůru i olej a promícháme. Nakonec vmícháme kakao i mleté ořechy. 2/3 těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na vrstvu naskládáme piškoty, pokapeme je banánovým likérem a zalijeme zbylým těstem. Povrch dobře uhladíme směrem ke krajům. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout a pak jej v 1/3 prořízneme. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Pak do něj zašleháme změklé máslo a dáme do chladničky ztuhnout, než se nám řez upeče. Spodní díl korpusu potřeme krémem a zakryjeme horní částí. Povrch řezů hodně pocukrujeme. Při zvláštních příležitostech řez přeléváme polevou a zdobíme jádry ořechů.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medový řez

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena