Medovníkový krém

Nenáročný recept na jemný karamelový krém na vynikající medovník.


2.65x
45 min

Postup přípravy

Cukr necháme zkaramelizovat, přitom karamel musíme opravdu dobře hlídat a míchat, aby se nám nepřipálil. Do karamelu vlijeme mléko a necháme, aby se karamel v mléku rozpustil. Část vlažného rozvaru si dáme bokem. Mléko s karamelem přivedeme k mírnému varu. V části rozvaru, který jsme si dali bokem, rozšleháme polohrubou mouku a zahustíme jím mléko s karamelem. Když směs povaříme, přecedíme ji přes síto, aby nám tam nezůstala žádná zatoulaná hrudka mouky. Do horké směsi zašleháme kostku másla a po vychladnutí zašleháme druhou kostku másla. Medovníkový krém necháme vychladit a potom natíráme na pláty medovníku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Medovníkový krém

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena