Medovníkové srdce

Recept na srdce z medovníku.


4.118x
90 min
1×

Postup přípravy

Plechovku mléka vložíme do vařící vody, vaříme zhruba 3 hodiny až vznikne karamelová hmota. Plechovku neotvíráme a necháme vychladnout. Je lepší připravit si karamel den předem. Vychladlé mléko přelijeme do misky a smísíme s máslem. Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, med a cukr, přidáme jedlou sodu a ocet, pak i obě vejce. Po promíchání vše odstavíme a připravíme si mísu s moukou, do ní nalijeme nahřátou směs a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 5 - 7 dílů, schováme v igelitu, aby neoschly a každý dílek vyválíme do tenka. Vykrojíme srdce podle šablony. Každý plát medovníkového srdce pečeme 3 - 5 minut, dokud nezačne hnědnout. Vychladlé pláty lepíme na sebe krémem, jeden plát necháme a rozdrobíme, případně smícháme s ořechy a posypeme povrch medovníku. Medovníkové srdce necháme uležet.
user-icon

autor aiwa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medovníkové srdce

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena