Medovník 3

Laskomina na každou příležitost.


4.243x
60 min
5×

Postup přípravy

Do kastrolu nalijeme vodu a postavíme na něj misku tak,aby se nedotýkala hladiny. Přivedeme k varu. Do misky dáme Heru a necháme pomalu rozpustit. Potom do ní postupně rozklepneme vejce, přidáme med, cukr, mouku a jedlou sodu. Mícháme vařečkou asi 10 minut,dokud nemá těsto zlatavou barvu. Můžeme si pomoci i elektrickým hnětačem. Těsto si rozdělíme na 6 dílů. Rozehřejeme si troubu, elektrickou na 170C° a horkovzdušnou na 150°. Na plech dáme pečící papír a obkreslíme na něj dortovou formu nebo talíř. Stěrkou na něj naneseme těsto v tenké vrstvě, aby přesahovalo kruh asi o 1 cm. Pečeme dozlatova asi 7 minut. Totéž uděláme i s ostatními díly. Po upečení přiložíme formu nebo talíř a přesahující kousek oddělíme. Odřezky z plátů nevyhazujeme - budou potřeba na výrobu posypky. Odřezky dáme do misky a prsty je rozmělníme na drobečky. Mléko a změklé máslo šleháme dohladka asi 10 minut. Počkáme až vychladnou všechny pláty a pak se pustíme do sestavování dortu. Pomocí stěrky naneseme na první plát a přiklopíme druhým plátem. Takto postup opakujeme dokud nám nedojdou pláty. Poté celý povrch i po obvodu namažeme krémem a posypeme připravenou posypkou. Necháme nejlépe 2 dny odležet na chladnějším místě. Medovník tak bude vláčnější.
user-icon

autor mikejla

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Medovník 3

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena