Medové perníky

Nepečte perníky týden dopředu, upečte si je na ten den, kdy je budete potřebovat. Jsou hned měkké a dobré.


4.334x
0
3×

Postup přípravy

Med, cukr a máslo dáme do misky - rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo na sporáku. Máslo by nám mělo rozpustit cukr. Směs necháme vychladnout. V další míse smícháme mouku, sodu, koření a kakao. Přidáme vejce a máslovou směs - vymícháme šlehačem na kynuté těsto. Nalijeme do sáčku a necháme do druhého dne odpočinout v lednici. Na druhý den by těsto mělo mít konzistenci lineckého. Těsto prohněteme, vyválíme asi na půl centimetru a vykrajujeme tvary, které pečeme na plechu s pečicím papírem. Pečeme při 175 °C asi 10 - 15 minut. Ještě na plechu perníky potřeme žloutkem. Medové perníky ozdobíme cukrovou polevou.
user-icon

autor Any

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Medové perníky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena