Medové perníky

Nepečte perníky týden dopředu, upečte si je na ten den, kdy je budete potřebovat. Jsou hned měkké a dobré.


4.334x
0
3×

Postup přípravy

Med, cukr a máslo dáme do misky - rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo na sporáku. Máslo by nám mělo rozpustit cukr. Směs necháme vychladnout.

V další míse smícháme mouku, sodu, koření a kakao. Přidáme vejce a máslovou směs - vymícháme šlehačem na kynuté těsto. Nalijeme do sáčku a necháme do druhého dne odpočinout v lednici. Na druhý den by těsto mělo mít konzistenci lineckého.

Těsto prohněteme, vyválíme asi na půl centimetru a vykrajujeme tvary, které pečeme na plechu s pečicím papírem. Pečeme při 175 °C asi 10 - 15 minut. Ještě na plechu perníky potřeme žloutkem.

Medové perníky ozdobíme cukrovou polevou.
user-icon

autor Any


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medové perníky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty