Medové perníčky z žitné mouky

Těsto na perníčky z žitné mouky. Recept na vánoční pečení.


4.215x
60 min

Postup přípravy

Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes noc odpočinout.

Na druhý den těsto vyválíme a tvarujeme vykrajovátkem různé perníčky, které pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova asi 10 minut. Perníčky před pečením potřeme mlékem.

Vychladlé medové perníčky z žitné mouky zdobíme podle naší fantazie.

Tip: Perníkové koření si můžeme připravit i sami z mletého zázvoru, kardamomu, hřebíčku a skořice.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medové perníčky z žitné mouky

Zpět na recept