Recept na perníčky, které jsou měkké hned druhý den po upečení.
Hodnocení
4.6
/ 5 (31x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Vejce2 ks
Máslo50 g
Žloutek2 ks
Med200 g
Cukr moučka250 g
Skořice mletá1 lžíce
Hladká mouka 650 g
Jedlá soda2 lžičky
Na potření
Bílek
Postup přípravy
Ze surovin zpracujeme těsto, mléko se přidává pouze v případě, pokud by těsto bylo příliš "suché". Také můžeme přidat více másla. Těsto na perníčky musí být tužší, ale pěkně spojené. Necháme jej v lednici uležet nejméně přes noc, lépe je 1 - 2 dny, aby se prolnuly chutě a vůně.
Z těsta na perníčky, které rozválíme na plát, vykrajujeme tvary, tloušťka těsta by měla být zhruba 3 - 5 mm.
Medové perníčky bez uležení pečeme v předehřáté troubě na 170 - 180 °C do zlatohnědé barvy. Pokud upečeme perníčky více tmavé, trvá jejich změknutí o den až dva více.
Perníčky potíráme lehce bílkem po upečení ihned na plechu a necháme bílek zaschnout. Jsou pak krásně rovnoměrně lesklé a nemají šmouhy, jako když se potírají před pečením.
Toto množství je na velkou dávku medových perníčků, vyšla mi na 6 velkých čertů, 6 Mikulášů a spoustu drobných tvarů.
Chtěla jsem péct perníčky podle nějakého nového receptu, ale když vidím tento- 200 g medu + 250 g cukru- tož to je teda skutečně kalorická síla. Jeden perníček a mám energii na celý den. Radši se vrátím ke svému původnímu.
Veronika
Komentář k receptu Medové perníčky bez uležení
Znamená to, že potřebuji 4 vajíčka? Moc tomu nerozumím :-) Díky za radu :-)
Ivapetec
Re: Re: Re: Komentář k receptu Medové perníčky bez uležení
Myslim, že máslo můžete nahradit Herou. Je ho stejně jen malé množství.
Jirkafil
Re: Komentář k receptu Medové perníčky bez uležení
Heru jsem nezkoušela, ale myslím si že může být.
ivapetec
Re: Komentář k receptu Medové perníčky bez uležení