Medové jehněčí špízy

Jehněčí plec připravená trochu jinak.


5.01x
30 min

Ingredience

1 ksmango
500 gjehněčí plec
100 ggrilovací klobása

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

marináda

2 snítkytymián
3 lžícemed
1 lžičkapomerančová kůra
3 lžícepomerančová šťáva

Postup přípravy

Rozehřejeme si gril na nejvyšší teplotu. Tekutý med smícháme s tymiánem, šťávou a kůrou. Marinádu necháme uležet. Jehněčí plec nakrájíme na menší kostky. Mango, nebo papáju, podélně rozkrojíme, vyjmeme pecku a oloupeme jej. Mango nakrájíme také na větší kostky. Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky jehněčího, manga a klobásky. Připravené jehněčí špízy potřeme uleželou marinádou, vložíme je pod gril a grilujeme asi 4 - 6 minut z každé strany. Medové jehněčí špízy ihned podáváme. Podáváme s pečenými brambory, bylinkovým máslem nebo mátovou omáčkou. Záleží na chuti.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medové jehněčí špízy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena