Mavta

Jižanská specialita. Recept na pokrm z fazolí, brambor, zelí a vepřového.


2.91163x
60 min

Postup přípravy

Fazole namočíme den předem a v téže vodě uvaříme doměkka. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Pak je rozšťoucháme. Maso vaříme spolu se zelím. Když je maso uvařené, vyjmeme je a do zelí přimícháme fazole. Pak základ zahustíme šťouchanými brambory. Maso vykostíme a nakrájíme na plátky. Horkou mavtu rozložíme na talíře, obložíme kousky masa a podáváme s tmavým chlebem.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mavta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena