Mátové sorbeto s příchutí piva

Nezvyklé sorbeto s pivem a mátou, které nás zaručeně v teplých dnech osvěží. Použila jsem pivo nealko, které se může vyměnit za alkoholické.


4.25x
35 min
1×

Postup přípravy

Nejprve důkladně opereme lístečky máty a necháme je oschnout na čistém plátýnku.

Připravíme si sirup. Přivedeme k varu vodu s cukrem, cukr se musí rozpustit. Do cukrového sirupu přidáme lístečky máty a vaříme dalších 5 minut. Po převaření vypneme a necháme vystydnout. Již vychlazený sirup s lístky uložíme na 6 hodin do lednice.

Po uplynutí stanovené doby sirup s lístky přefiltrujeme pomocí sítka. K získané nažloutlé kapalině přidáme studené pivo (na značce nezáleží) a citronovou šťávu. Našleháme bílky a přidáme je zlehounka k pivní směsi.

Směs na mátové sorbeto nalijeme do zmrzlinovače a necháme pracovat alespoň 20 - 30 minut.

Mátové sorbeto s příchutí piva podáváme ihned ozdobené lístečkem máty.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mátové sorbeto s příchutí piva

Zpět na recept