Matjesy v kameninovém hrnci

Netradiční příprava oblíbený matjesů. Vhodnou přílohou jsou brambory vařené ve slupce nebo pečené v alobalu. Jestliže jste koupili matjesy a zjistili, že jsou moc slané nezoufejte. Zalijte je nachvilku neslazenou minerálkou nebo mlékem.


3.0265x
160 min

Postup přípravy

Matjesy osušíme a prsty nahmatáme případné kostičky. Ty odstraníme, nejlépe pinzetou. Zkusíme, jestli jsou matjesy dostatečně slané. Případně je trochu posolíme. Každý filet rozkrojíme na 3 -4 kousky.



Do kameninového hrnce vlijeme smetanu a jogurt a promícháme. Přidáme připravené kousky matjesů.



Připravíme si zeleninu. Očistíme si papriku a cibuli. Papriku nakrájíme na nudličky a cibuli na jemné kroužky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Okurky nakrájíme taky na kostičky.



Hotovou zeleninu a ovoce přidáme k matjesům a zalijeme je trochou ananasové šťávy a lákem z okurek. Vše promícháme a ochutíme koprem, pepřem a citronem.



Hrnec přikryjeme a chladu necháme odležet.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Matjesy v kameninovém hrnci

Zpět na recept