Opečené celé brambory podáváme ke studené rybě, tu přelijeme smetanovou omáčkou s křenem a pažitkou.
Hodnocení
3.0
/ 5 (695x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
- -
olej
- -
sůl
150 g
jogurt
500 g
brambory
1 ks
cibule
200 ml
smetana
1 svazek
pažitka
1 lžička
křen
- -
mletý pepř
1 lžíce
citronová šťáva
4 ks
matesy
Postup přípravy
Brambory uvaříme v osolené vodě, nejlépe celé ve slupce. Smetanu ušleháme dotuha, vmícháme jogurt a křen, citronovou šťávu, sůl a pepř. Pažitku nasekáme najemno a vmícháme do omáčky, cibulku nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme a osušíme. Brambory scedíme a osmahneme na oleji dozlatova, matjesové filety obložíme kolečky cibule a upravíme na talíře s bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou, můžete ozdobit zeleninou.