Matjesové závitky

Chuťovka pro milovníky ryb! Matjesy můžete použít i uzené, případně růžové holandské.


2.9818x
60 min

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky, do vroucí vody dáme cibuli, mrkev, bobkový list, celý pepř, hřebíček a cukr a povaříme asi 15 minut. Necháme vychladnout a scedíme. Mezitím matjesy naklepeme, pokapeme olejem, poklademe mrkví a kolečky cibule. Každý plátek stočíme a upevníme párátky. Závitky potom narovnáme do skleněné mísy a nakonec přelijeme připravenou majonézovou zálivkou. Tu si připravíme tak, že v majolce rozmícháme smetanu a koňak, pak dochutíme trochou hořčice, octem a osolíme, opepříme. Mísu necháme v chladničce přikrytou asi 6 hodin. Podáváme s vařenou mrkví a cibulí, dílky vařených vajec a petrželkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Matjesové závitky

Zpět na recept