Masový vývar se zelím Pak choi

Vyzkoušejte recept na pikantní polévku se zázvorem a zelím Pak choi. Tento masový vývar přijde vhod po nejrůznějších oslavách, třeba po blížícím se Silvestru.


4.323x
160 min

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme, cibuli a česnek oloupeme a kořenovou zeleninu (celer, mrkev a petržel) očistíme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. Poté vše vložíme do většího hrnce, zalijeme asi 2 l vody, osolíme, přidáme koření (bobkový list, celý černý pepř a nové koření) a přivedeme k varu. Maso vaříme zvolna, dokud nebude zcela měkké. Mezitím rozebereme zelí Pak choi na jednotlivé listy, které omyjeme a překrájíme na nudličky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.

Měkké maso vyjmeme z vývaru a natrháme na kousky. Vývar scedíme do jiného hrnce, ochutíme chilli vločkami, přivedeme k varu a přidáme nakrájené zelí Pak choi. Zeleninu krátce povaříme doměkka a odstavíme z tepla. Nakonec vmícháme jarní cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev a vývar se zeleninou podle chuti přisolíme.

Vařené hovězí maso rozdělíme na porce, přelijeme horkým masovým vývarem se zeleninou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je bageta. Chceme-li mít polévku se zelím Pak choi sytější, můžeme do vývaru zavařit jasmínovou rýži a pokrm podávat jako samostatný chod (třeba k večeři).


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masový vývar se zelím Pak choi

Zpět na recept