Masový nákyp jako ze Skotska

Výborný masový nákyp zapečený s bramborovou kaší je inspirovaný receptem ze skotského Glasgow.


5.08x
60 min
2×

Ingredience

2-3 špetkysůl
2-3 špetkymletý černý pepř

podle potřeby

olej

náplň

150 mlvývar
1 kscibule
500 gmleté maso
1-2 lžíceworchesterová omáčka
2 lžícečerstvý rozmarýn
2 lžícekukuřičná moučka
6-8 kssušená rajčata v oleji

pyré

2 lžícemáslo
800 gbrambory
100 mlvlažné mléko
2 lžícestrouhaný křen

Postup přípravy

Nejprve si připravíme bramborovou kaši. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je slijeme a našťoucháme na pyré. Zamícháme do nich vlažné mléko, lžičku strouhaného křenu a špetku soli i pepře. Pro zjemnění můžeme přidat trochu másla. Cibuli nasekáme na jemno a orestujeme na rozpáleném oleji spolu s mletým masem. Asi po 3 - 4 minutách přidáme vývar, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičnou moučku a na kousky nakrájená sušená rajčata. Za stálého míchání necháme přejít varem, pak sejmeme z plotny a přidáme na kousky natrhaný rozmarýn, worchesterovou omáčku, osolíme a opepříme. Masovou směs rozložíme do zapékací mísy, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, můžeme upravit do mřížky a dáme zapéct na 30 minut při 200 °C. Masový nákyp jako ze Skotska ihned podáváme jako hlavní chod. V původním receptu byla místo sušených rajčat v oleji uvedená mrkev a celer, ale doma nám to chutnalo více s těmi rajčaty. Zkoušela jsem obě verze.
user-icon

autor marta-b


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masový nákyp jako ze Skotska

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Skotská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena