Masovo-zeleninová pomazánka

Recept na sterilovanou směs zeleniny a mletého masa. Pomazánka je lehce pálivá.


3.79x
45 min

Postup přípravy

Mleté maso (70 % vepřové, 30 % hovězí) podusíme s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle. Za pravidelného rozmělňování masa vařečkou prohříváme asi 20 minut. Potom přidáme koření, zeleninovou směs Lutenica (směs paprik s rajčaty) a vaříme ještě dalších 15 minut. Pomazánku osolíme podle naší chuti a před koncem dušení v ní ještě rozmícháme rozetřený česnek.

Masovo-zeleninovou směs odstavíme z kamen, ještě horkou ji plníme do menších uzavíratelných skleniček a ty uzavřené stavíme do vychladnutí víčkem dolů.

Druhý den sterilujeme masovo-zeleninovou pomazánku při 95 °C cca 60 minut.

Sterilovanou masovo-zeleninovou pomazánku podáváme podle chuti. Pomazánka je dobrá na chlebu a výborná na topince, je dobré nechat ji před použitím vychladnout v chladničce.
user-icon

autor DROBEK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masovo-zeleninová pomazánka

Zpět na recept