Masové smažené válečky

Rychlé a netradiční pohoštění pro hosty, ale i dobrota pro rodinku.


4.436x
45 min
8×

Postup přípravy

Mleté maso okořeníme solí, tymiánem, prolisovaným česnekem a čerstvou petrželkou. Vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme eidam nastrouhaný nahrubo.

Listové těsto rozválíme do tvaru kola, které rozdělíme asi na 8 dílů. Na každý díl na větší stranu dáme trochu masové směsi a zarolujeme jako rohlík. Strany si zahýbáme dovnitř, aby směs nevytékala.

Každý kousek potřeme vajíčkem a smažíme ve větším množství oleje dozlatova. Necháme odkapat na ubrousku.

Masové válečky můžeme dát péct i na plech vyložený pečícím papírem do trouby. Pečeme dozlatova.
user-icon

autor Verýsek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové smažené válečky

Zpět na recept