Masové rolky

Vepřové maso s náplní z uzenin a zeleniny. Nejlepší přílohou jsou bramborové noky.


4.021x
75 min
1×

Ingredience

sůl
ocet
1 kscibule
1 kelímeksmetana
4 lžícehořčice
1 ksklobása
500 gbůček
pepř
1 sklenicečervené zelí
1 sklenicenakládané okurky
1 kgvepřové maso
pšeničná mouka

příloha

1 špetkasůl
1 ksvejce
1 kgbrambory
pšeničná mouka
bramborová moučka

Postup přípravy

Brambory uvaříme a rozšťoucháme, necháme je vychladnout a pak do nich přidáme bramborovou moučku, trochu pšeničné mouky, vejce a trošku soli. Z hmoty snadno vymodelujeme noky - malé knedlíčky - s důlkem, kam se později nalije šťáva. Příprava náplně: Červené zelí nakrájíme, povaříme, přidáme nakrájený bůček, pepř, sůl a nakonec, když se všechno začne vařit, přilijeme ocet. Vepřové maso nakrájíme, naklepeme paličkou a připravíme si náplň. Tu tvoří nakrájená cibule, klobása, bůček a nakládaná okurka. Náplň naklademe na plát masa a zabalíme rolku, pak ji pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme a začneme smažit. Když se maso vypeče, je dobré ho podlévat. Když jsou rolky hotové, do zbylé šťávy přidáme mouku, vodu a smetanu. Šťávu chvíli povaříme a pak jí můžeme zalévat noky - knedlíčky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové rolky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena