Masové pirohy

Velmi dobré pohoštění, ale hodí se i na oběd či teplou večeři. Dobré teplé i studené.


4.645x
0
4×

Ingredience

náplň

česnek
sůl
cibule
hořčice
kečup
koření
pepř
250 gmleté maso

těsto

1 lžičkasůl
1 ksvejce
100 mlmléko
300 gpolohrubá mouka
25 gtuk na pečení
21 gdroždí (půl kostky)

na potření

vejce

na ozdobu

strouhaný sýr

Postup přípravy

Na oleji osmažíme nasekanou cibulku. Až zezlátne, přidáme maso, opepříme a osolíme. Když je osmažené (zešedne), přidáme kečup a hořčici, prolisovaný česnek podle chuti, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud maso nezměkne, pak dochutíme harmonií chuti a směs necháme zchladnout. Do mísy dáme mouku, doprostřed rozdrolíme kvasnice, zasypeme troškou cukru a zalijeme teplým mlékem, po stranách osolíme a necháme vzejít kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut kynout. Z těsta vyválíme tenký plát, ze kterého děláme pirožky a plníme masovou směsí. Potřeme vejcem, posypeme sýrem a už jen zbývá masové pirohy upéct. Pečeme je 20 minut na 200 °C.
user-icon

autor Niky01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové pirohy

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena