Masové pirohy

Velmi dobré pohoštění, ale hodí se i na oběd či teplou večeři. Dobré teplé i studené.


4.645x
0
4×

Postup přípravy

Na oleji osmažíme nasekanou cibulku. Až zezlátne, přidáme maso, opepříme a osolíme. Když je osmažené (zešedne), přidáme kečup a hořčici, prolisovaný česnek podle chuti, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud maso nezměkne, pak dochutíme harmonií chuti a směs necháme zchladnout.

Do mísy dáme mouku, doprostřed rozdrolíme kvasnice, zasypeme troškou cukru a zalijeme teplým mlékem, po stranách osolíme a necháme vzejít kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut kynout.

Z těsta vyválíme tenký plát, ze kterého děláme pirožky a plníme masovou směsí. Potřeme vejcem, posypeme sýrem a už jen zbývá masové pirohy upéct. Pečeme je 20 minut na 200 °C.
user-icon

autor Niky01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové pirohy

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká