Mouku prosejeme na vál. Přidáme na kousky nakrájené máslo a špetku soli. Doprostřed uděláme důlek a do něj vyklepneme vejce. To opatrně vmísíme do mouky a poté vypracujeme vláčné těsto. Těsto zabalíme do mikroténové fólie a v lednici necháme asi 30 minut odpočinout.
Zelí nakrájíme na menší kousky. Brambory najemno nastrouháme a vejce na drobno nasekáme. Přidáme kopr, kmín a sůl a vše dobře promícháme.
Těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm. Ten rozkrájíme na čtverce o velikosti asi 10 x 10 cm. Do středu každého čtverce položíme lžíci náplně. Čtverec diagonálně přeložíme, vznikne trojúhelník a okraje k sobě dobře přitiskneme.
Pirohy naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě asi 20 minut při teplotě 180 °C.
Pirohy se zelím podáváme se zeleninovým salátem.