Masové a zeleninové špízy

Vepřové i hovězí maso spolu s mrkví, cibulí a cuketou můžete vyzkoušet opéct i na citronové trávě.


4.58x
45 min

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozehřejeme tuk a cibuli orestujeme. Přisypeme rýži, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a dusíme na mírném plameni asi 30 minut. Sýr nastrouháme najemno a vmícháme ho do teplé rýže.

Maso nakrájíme na kostkty a střídavě s bobkovým listem a složenými plátky slaniny napichujeme na čtyři jehly (můžeme použít citronovou trávu).

Cibule oloupeme a nakrájíme na osminky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cuketu nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a střídavě se zeleninou napichujeme na čtyři jehly.

Masové špízy opékáme na pánvi 10 - 15 minut. Zeleninové špízy opékáme 15 - 20 minut. Hotové špízy prosolíme a opepříme.

Masové a zeleninové špízy upravíme na mísu a ozdobíme lístky petrželky. Rýži podáváme na servírovací míse zvlášť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové a zeleninové špízy

Zpět na recept