Máslovo-sýrový croissant

Jednoduchý recept na klasický croissant. Je jako byste ho koupili v krámě.


3.624x
30 min
1×

Postup přípravy

Rozválíme listové těsto na co nejtenčí plátky, pak těsto rozpůlíme a jednu polovici potřeme máslem, ale opravdu hodně, nevyplatí se šetřit. Pokud chceme croissanty sýrové, posypeme ještě sýrem, tím se naopak šetřit vyplatí, protože dost teče.
Pomazanou polovinu přikryjeme nepomazanou a ještě párkrát poválíme, aby se spojily obě poloviny k sobě.

Poté plát těsta rozřežeme na velké trojúhleníky a balíme rohlíčky. Naskládáme na plech, potřeme vajíčkem a můžeme ještě posypat i sýrem.

Máslovo-sýrové croissanty pečeme asi 15 minut, dokud nezrůžoví. Hned jak chytnou barvu, vyndáme je, jinak se moc vysuší a nebudou tak jemné.

Z jednoho (450 g balení listového těsta) jsou maximálně dva plechy po 8 - 9 croissantech.
user-icon

autor grapas


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Máslovo-sýrový croissant

Zpět na recept