200 g | jahody | |
200 g | maliny | |
200 g | angrešt | |
100 g | černý rybíz | |
1 balíček | želírovací cukr | |
200 g | bílý rybíz | |
200 g | třešně |
Třešně opláchneme, zbavíme stopek a vypeckujeme. Maliny jemně opláchneme. Jahody opláchneme i s korunkou a tu pak odstraníme. Rybíz opláchneme a kuličky opatrně stáhneme ze stonků. Angrešt opláchneme a zbavíme stopky i "bubáka". Veškeré ovoce rozmixujeme a vlijeme do většího hrnce. Přimícháme želírovací cukr (1:1) nebo přípravek na konzervování a směs uvedeme do varu. Zmírníme plamen a marmeládu 5 minut provaříme. Případnou pěnu sebereme. Ještě horkou marmeládou naplníme předehřáté šroubovací skleničky a zabalené do deky je necháme do druhého dne pomalu chladnout. Marmeládová směska obsahuje zrníčka z malin, pokud by vám vadila je nutno maliny rozmixovat zvlášť a propasírovat. Veškeré ovoce je váženo již očištěné!
Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka
Višně, meruňky, maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.
Propadněte rychlému zavařování a připravte si zdravé marmelády a zavařeniny
V dnešní době je výroba vlastních domácích pochutin určených ke konzumaci čím dál oblíbenější. Pro své děti a koneckonců ani pro sebe nechceme kupovat ošizené marmelády a zavařeniny, které jsou plné "éček" a nikomu nechutnají. Ty kvalitnější výrobky bývají často předražené, a tak udělají velkou díru do peněženky. Zvlášť pokud jste zvyklí konzumovat tyto produkty několikrát do týdne. Domo-elektro a jejich zavařovací hrnce vykonají téměř veškerou práci za vás!
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena