Vaření.czReceptyMarinovaný pstruh na grilu s bylinkami

Marinovaný pstruh na grilu s bylinkami

Vyzkoušejte recept na grilované pstruhy s chutí šalvěje, tymiánu a rozmarýnu, které předem naložíme do směsi cukru a soli. Takto připravené ryby se zpevní a zůstanou šťavnaté.


4.012x
45 min
1×

Ingredience

4 snítkytymián
4 snítkyrozmarýn
4 lístkyšalvěj
3 snítkypetrželová nať
4 ksčerstvý pstruh

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

příloha

citron

marináda

2 hrnkycukr krupice
1 hrnekhrubá sůl
50 mlmetaxa

Postup přípravy

Pstruhy očistíme a rozložíme do pekáčku. Cukr promícháme se solí a navrstvíme na připravené ryby. Vše zakapeme alkoholem, zakryjeme folií a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Uleželé pstruhy omyjeme, řádně osušíme, osolíme, opepříme, dutinu břišní naplníme bylinkami a převážeme potravinovou nití. Mřížku grilu potřeme špekem a při střední teplotě, nebo na okraji grilu, pečeme ryby z obou stran dozlatova. Během pečení potřeme rybu olejem. Grilované pstruhy s bylinkami rozdělíme na porce, obložíme citronem a podáváme s pečivem nebo pečenými brambory a zeleninou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marinovaný pstruh na grilu s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena