Vyzkoušejte recept na grilované pstruhy s chutí šalvěje, tymiánu a rozmarýnu, které předem naložíme do směsi cukru a soli. Takto připravené ryby se zpevní a zůstanou šťavnaté.
4 snítky | tymián |
4 snítky | rozmarýn |
4 lístky | šalvěj |
3 snítky | petrželová nať |
4 ks | čerstvý pstruh |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
citronová šťáva | |
mletý černý pepř | |
příloha | |
citron | |
marináda | |
2 hrnky | cukr krupice |
1 hrnek | hrubá sůl |
50 ml | metaxa |
Pstruhy očistíme a rozložíme do pekáčku. Cukr promícháme se solí a navrstvíme na připravené ryby. Vše zakapeme alkoholem, zakryjeme folií a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Uleželé pstruhy omyjeme, řádně osušíme, osolíme, opepříme, dutinu břišní naplníme bylinkami a převážeme potravinovou nití. Mřížku grilu potřeme špekem a při střední teplotě, nebo na okraji grilu, pečeme ryby z obou stran dozlatova. Během pečení potřeme rybu olejem. Grilované pstruhy s bylinkami rozdělíme na porce, obložíme citronem a podáváme s pečivem nebo pečenými brambory a zeleninou.
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena