Jednoduchý recept na vynikajícího lososa, kterého připravíme na pánvi. Výbornou chuť mu dodává marináda.
Hodnocení
4.6
/ 5 (76x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
11x
Ingredience
Marináda
Česnek3 stroužky
Olivový olej2 dl
Sójová omáčka3 lžíce
Bílé suché víno1 lžíce
Tekuté polévkové koření3 lžíce
Podle chuti
Sůl
Citron
Mletý bílý pepř
Na ozdobu
Petrželka
Ostatní
Losos500 g
Podle potřeby
Olej na smažení
Postup přípravy
Lososa omyjeme, osušíme a zbavíme kůže. Nakrájíme na stejnoměrné porce.
Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem.
Dáme se do přípravy marinády. V míse smícháme olej, sójovou omáčku, polévkové tekuté koření, bílé víno a utřený čenek. Porce lososa vložíme do marinády, zakryjeme folií a necháme v lednici odležet 12 - 24 hodin.
Lososa vyjmeme z marinády a necháme chvíli okapat. Na rozpáleném oleji porce ryby opečeme dorůžova.
Marinovaného pečeného lososa podáváme s citronem a zdobíme petrželkou. Jako přílohu volíme brambory a čerstvou zeleninu. Marinovaný losos chutná výborně i připravovaný na grilu.
Losos dle tohoto receptu je vynikající, nechala jsem odležet 2dny a chuťově paráda.
Medulienka
Lososa máme rádi a s tímto receptem chutná opravdu skvěle.
DaJ
dnes
dnes ho naložím - už se na něj těším - díky za receptík a přeji krásný den plný sluníčka :-) - k o n e č n ě
valentina
dietní losos
Mraženého neb chlazený losos, cca 100 g sezamových semínek, sůl dle potřeby a zvyklosti.
Lososa nestahujeme, ale nakrájíme na podkovy, které mírně osolíme a celé obalíme v sezamových semenech. Takto připravené podkovy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě pod rozpáleným grilem nebo aspoň při nejvyšším výkonu plně rozehřáté trouby cca 25-30 minut(dle velikosti porcí.) Podáváme třeba s vařenými brambory neb se jakýmkliv zeleninovým či těstovivovým salátem.