Marinovaný hovězí steak

Hovězí steak v česnekové marinádě se slaninovou omeletou, kečupem a bylinkovým máslem.


4.530x
30 min

Ingredience

50 gmáslo
1 lžičkačerstvý rozmarýn
2 kshovězí steak

marináda

2 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
1 lžíceworcestr

podle chuti

sůl
kečup
strouhaný sýr
mletý černý pepř

příloha

2 ksvejce
anglická slanina

Postup přípravy

Maso očistíme, opepříme a naložíme do marinády (alespoň na 3 hodiny). Marináda: Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme s olejem a worcestrem. Bylinkové máslo: Lístky rozmarýnu jemně nasekáme. Změklé máslo utřeme se solí a vmícháme bylinky. Sáčkem na zdobení utvoříme malé pusinky, které necháme v lednici ztuhnout. Steaky vyjmeme z marinády a na malém množství oleje opékáme z každé strany 2 - 3 minuty. Potom pánev odstavíme, maso zakryjeme pokličkou a uchováme na teple. Z vajec a nakrájené slaniny připravíme dvě omelety, které podle chuti potřeme kečupem a přeložíme na půlky. Marinované hovězí steaky obložíme slaninovou omeletou, posypeme strouhaným sýrem, na maso položíme bylinkové máslo a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k marinovanému hovězímu steaku jsou vařené nebo opékané brambory a čerstvá zelenina.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marinovaný hovězí steak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena