3 lžíce | cukr | |
200 ml | ocet | |
200 ml | olivový olej | |
1 | cibule | |
0.5 ks | červená paprika | |
1 plechovka | malé bílé fazole (425 ml) | |
1 plechovka | červené fazole (425 ml) | |
1 plechovka | velké bíle fazole (425 ml) | |
2 lžičky | zelený pepř |
Všechny tři druhy fazolí scedíme a necháme okapat. Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka či kostky.
Ve velké míse promícháme s kolečky cibule, červenou paprikou a zeleným pepřem. Zvlášt smícháme ocet, olivový olej a cukr. Zálivku nalijeme na zeleninu a jemně promícháme.
Marinovaný fazolový salát necháme chvíli proležet a poté podáváme s chlebem.
Foto:www.profimedia.cz
Videorecept Rajčatová polévka s fazolemi
Léto pomalu končí a s přicházejícími chladnými dny nastává období, kdy se rádi zahřejeme polévkou. Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí.
Videorecept: Čínské brambory a červené fazole pro všechny, kteří milují pikantní pokrmy
Levně, zdravě a chutně - tak se dá jednoduše shrnout dnešní hlavní chod z brambor a červených fazolí. Vše skvěle doplní chilli papričky, chilli pasta, česnek a šalotka - o solidní pálivosti nemůže být pochyb.
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena