Jednoduchý recept, ale opravdová lahoda. Pokud chcete, můžete směs nechat přes noc uležet.
Hodnocení
3.0
/ 5 (202x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
2 stroužky
česnek
sůl
tymián
2 ks
citron
mletý pepř
3 ks
šalotka
125 ml
bílé víno
4 lžíce
olivový olej
0.5 svazečku
sekaná petržel
500 g
malé žampiony
Postup přípravy
Šalotku s česnekem oloupeme a nasekáme. Oba citrony vyšťavíme.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a šalotku s česnekem a petrželkou necháme zesklovatět. Vše podlijeme bílým vínem a citronovou šťávou a necháme vzkypět.
Zmírníme teplotu, směs osolíme, opepříme a přidáme tymián.
Houby očistíme, ale neomýváme, a vložíme je na pánev ke směsi cibule, česneku a bylinek. Restujeme zhruba 10 - 15 minut, odstavíme a necháme vychladnout.