Marinované žampiony

Jednoduchý recept, ale opravdová lahoda. Pokud chcete, můžete směs nechat přes noc uležet.


3.0202x
45 min

Postup přípravy

Šalotku s česnekem oloupeme a nasekáme. Oba citrony vyšťavíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a šalotku s česnekem a petrželkou necháme zesklovatět. Vše podlijeme bílým vínem a citronovou šťávou a necháme vzkypět. Zmírníme teplotu, směs osolíme, opepříme a přidáme tymián. Houby očistíme, ale neomýváme, a vložíme je na pánev ke směsi cibule, česneku a bylinek. Restujeme zhruba 10 - 15 minut, odstavíme a necháme vychladnout.

Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marinované žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena