Marinované žampiony

Jednoduchý recept, ale opravdová lahoda. Pokud chcete, můžete směs nechat přes noc uležet.


3.0202x
45 min

Postup přípravy

Šalotku s česnekem oloupeme a nasekáme. Oba citrony vyšťavíme.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a šalotku s česnekem a petrželkou necháme zesklovatět. Vše podlijeme bílým vínem a citronovou šťávou a necháme vzkypět.

Zmírníme teplotu, směs osolíme, opepříme a přidáme tymián.

Houby očistíme, ale neomýváme, a vložíme je na pánev ke směsi cibule, česneku a bylinek. Restujeme zhruba 10 - 15 minut, odstavíme a necháme vychladnout.


Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.