Marinované papriky

Jednoduchý překrm, kterým zaujmete návštěvu i rodinu.


3.094x
30 min

Postup přípravy

Troubu rozehřejem na 250 °C. Papriky omyjeme, osušíme a v zapékací misce je necháme v 15 minut v troubě, aby se slupka nafoukla. Pak papriky vytáhneme z trouby, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme je asi 5 mintu pod ní. Pak papriky oloupeme, rozpůlíme a očistíme. Takto připravené papriky nakrájíme podélně na proužky.

Proužky papriky rozložíme na talíř a osolíme je a opepříme. Česnek oloupeme, rozetřeme nebo nakrájíme nadrobno a smícháme ho s petrželkou. Touto směsí posypeme papriky.

Připravíme si marinádu. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem. Pak jí přelijeme papriky a necháme je několik hodin marinovat.

Papriky podáváme jako předkrm nebo jako přílohu k masu. Místo citronové šťávy můžeme použít pomerančovou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované papriky

Zpět na recept