Marinované papriky

Jednoduchý překrm, kterým zaujmete návštěvu i rodinu.


3.094x
30 min

Postup přípravy

Troubu rozehřejem na 250 °C. Papriky omyjeme, osušíme a v zapékací misce je necháme v 15 minut v troubě, aby se slupka nafoukla. Pak papriky vytáhneme z trouby, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme je asi 5 mintu pod ní. Pak papriky oloupeme, rozpůlíme a očistíme. Takto připravené papriky nakrájíme podélně na proužky. Proužky papriky rozložíme na talíř a osolíme je a opepříme. Česnek oloupeme, rozetřeme nebo nakrájíme nadrobno a smícháme ho s petrželkou. Touto směsí posypeme papriky. Připravíme si marinádu. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem. Pak jí přelijeme papriky a necháme je několik hodin marinovat. Papriky podáváme jako předkrm nebo jako přílohu k masu. Místo citronové šťávy můžeme použít pomerančovou.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marinované papriky

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena