Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky. Pokud použijeme řízky stehenní, maso bude křehčí a šťavnatější. V misce smícháme víno, sójovou omáčku, cukr, dijonskou hořčici a pepř. Pozor, nesolit! Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené kuřecí řízky.
Na pánvi rozpálíme olej a dozlatova opečeme na kroužky nakrájenou cibuli. Vyjmeme ji a uchováme v teple. V té samé pánvi opečeme doměkka kuřecí nudličky. Osolíme a vlijeme zbytek marinády. Mícháme, až se maso marinádou obalí a marináda se téměř odpaří. Trvá to malou chvilku, tak půl minuty.
Mezitím si opečeme toasty v toastovači. Pak toasty potřeme máslem, do kterého jsme vmíchali utřený česnek. Navršíme masové nudličky a navrchu posypeme osmaženou cibulkou.
Marinované kuře na toastech podáváme s červeným vínem.