Marinovaná krkovička na grilu

Recept na grilovanou šťavnatou krkovičku v brusinkové marinádě. Pokrm podáváme jako hlavní chod s grilovanou zeleninou, bylinkovým dipem a přílohou.


4.317x
45 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu. Víno promícháme s brusinkovým džemem, cukrem, octem a pomerančovou šťávou. Přidáme bobkový list, snítky tymiánu, kousek celé skořice a vše za občasného míchání na mírném teple zvolna vaříme asi 5 - 7 minut. Zhoustlou marinádu necháme zcela vychladnout.

Maso očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, naložíme do marinády a necháme v chladu odležet přes noc.

Naloženou krkovici grilujeme z obou stran, na alobalových táccích za občasného potírání marinádou, doměkka.

Grilovanou krkovici rozdělíme na porce a podáváme s grilovanou zeleninou, listovým salátem a oblíbenými dipy. Jako přílohu volíme pečivo nebo opečené brambory.

Rady a tipy pro správné grilování


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaná krkovička na grilu

Zpět na recept