Marinovaná křidélka

Křupavá a pikantní kuřecí křidélka. Recept je jednoduchý, ale musíme počítat s delší přípravou kvůli marinování.


4.113x
60 min

Ingredience

1.5 kgkuřecí křídla

marináda

8 lžiccukr
5 lžicolej
1 lžičkasůl
4 lžícehořčice
1 lžičkakari
0.5 lžičkypepř
2 lžícevinný ocet
1 lžícetabasco
5 lžicrajský protlak
1 lžičkamletá sladká paprika
2 lžícebalzamikový ocet

Postup přípravy

Kuřecí křidélka podle potřeby očistíme, opláchneme a osušíme. Olej postupně smícháme s cukrem, protlakem, octy, hořčicí, paprikou, solí, pepřem, kari a tabascem. Marinádou potřeme kuřecí křidélka, která uložíme do pekáčku. Zbytek marinády vlijeme na křidélka a pekáček přikryjeme alobalem. Necháme je marinovat na 12 hodin na chladném místě. Troubu předehřejeme na 220 °C (horkovzdušnou na 190 °C). Marinovaná křidélka vložíme do trouby a pečeme na nejspodnější části trouby asi 45 - 50 minut. Marinovaná křidélka podáváme se salátem a pečivem, ale klidně i jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marinovaná křidélka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena