Marinovaná křidélka

Křupavá a pikantní kuřecí křidélka. Recept je jednoduchý, ale musíme počítat s delší přípravou kvůli marinování.


4.113x
60 min

Ingredience

1.5 kgkuřecí křídla

marináda

8 lžiccukr
5 lžicolej
1 lžičkasůl
4 lžícehořčice
1 lžičkakari
0.5 lžičkypepř
2 lžícevinný ocet
1 lžícetabasco
5 lžicrajský protlak
1 lžičkamletá sladká paprika
2 lžícebalsamikový ocet

Postup přípravy

Kuřecí křidélka podle potřeby očistíme, opláchneme a osušíme.

Olej postupně smícháme s cukrem, protlakem, octy, hořčicí, paprikou, solí, pepřem, kari a tabascem.

Marinádou potřeme kuřecí křidélka, která uložíme do pekáčku. Zbytek marinády vlijeme na křidélka a pekáček přikryjeme alobalem. Necháme je marinovat na 12 hodin na chladném místě.

Troubu předehřejeme na 220 °C (horkovzdušnou na 190 °C). Marinovaná křidélka vložíme do trouby a pečeme na nejspodnější části trouby asi 45 - 50 minut.

Marinovaná křidélka podáváme se salátem a pečivem, ale klidně i jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaná křidélka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.