Margot řezy mé babičky

Jednoduchý recept na skvělé řezy mé babičky, zvládne je úplně každý.


4.724x
60 min
4×

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Nastrouháme si čokoládovou tyčinku Margot na jemno.

Celá vejce a moučkový cukr dáme do mísy a ušleháme do pěny. Poté pomalu přiléváme mléko a olej. Mouku smícháme s kypřícím práškem a spolu se smetanou na střídačku přidáváme do vaječné hmoty. Nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou čokoládu Margot.

Těsto vlijeme na plech, rozetřeme do stran a vložíme do předehřáté trouby.

Než se nám buchta upeče, připravíme si polevu. Máslo rozpustíme, necháme na plotně zapnuté na minimum. Přidáme kakao, jakmile se rozpustí, můžeme po lžících přidávat moučkový cukr. Nejlépe prosátý moučkový cukr, aby v polevě nebyly hrudky. Nakonec přidáme rum a zašleháme do polevy žloutek. Jelikož je poleva tužší, udržujeme ji teplou. Polevu roztíráme na buchtu hned po vytažení z trouby, později už by se roztírala špatně. Doporučuji Margot řezy nechat odpočinout do druhého dne v chladu, jsou potom mnohem lepší.

Margot řezy mé babičky rozkrájíme a podáváme jako výborný sladký dezert ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor Verca1989


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Margot řezy mé babičky

Zpět na recept