Margotkové řezy bez margotky

Máte rádi margot řezy, ale zapomněli jste koupit tuto čokoládu, nebo vás její chuť či složení neuspokojuje? Jde to i bez margotky! Vyzkoušejte praktický recept.


3.37x
45 min

Ingredience

1 hrnekolej
2 ksvejce
0.5 hrnkumléko
1 baleníčokoláda na vaření
4 lžícestrouhaný kokos
2 hrnkypolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
1 hrnektmavý cukr
1 kelímeksmetana ke šlehání 33%

Postup přípravy

Čokoládu nastrouháme nahrubo, přidáme polohrubou mouku, strouhaný kokos, prášek do pečiva, tmavý cukr, olej, mléko, vejce a smetanu ke šlehání a dobře promícháme.

Těsto vlijeme na menší plech vyložený pečícím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě (180 °C) dorůžova.

Moučník po vychladnutí vyklopíme a ozdobíme podle chuti a fantazie - například čokoládovou polevou, zakysanou smetanou, jogurtem, posypeme strouhaným kokosem nebo čokoládou. Moučník můžeme také potřít marmeládou, případně upéct jako bábovku.

Margotkové řezy bez margotky podáváme s kávou nebo čajem ke svačině nebo snídani.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Margotkové řezy bez margotky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká