Marcipánové brambůrky

Ideální nepečené (nejen) vánoční cukroví.


4.313x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Sunar, cukr, máslo, bílek a mandlovou tresť (podle chuti) smícháme dohromady a dáme do mrazničky. Slepíme vždy dva piškoty k sobě marmeládou nebo nugetou. I piškoty opět uložíme do mrazničky. Pokud nám během vánočního pečení zbyde krém z nějakého cukroví, můžeme slepit i jím. Ztužený tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme čokoládu na vaření a půl sáčku kakaa. Vždy si z mrazničky vytáhneme jen pár kousků slepených piškotů (asi 5) a trošku těsta. Podle toho, jak budeme rychlí, rychle se topí. Piškoty do těsta lehce zabalíme - jako bychom balili švestky do knedlíků. Zabalené brambůrky dáme ztuhnout do lednice a nakonec máčíme v čokoládě. Uchováváme v lednici.
user-icon

autor ronny

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marcipánové brambůrky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena