Marcipánová jablíčka na lineckém

Trochu náročnější cukroví, které mlsné jazýčky náležitě ocení.


4.212x
60 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Do mísy prosejeme mouku a cukr. Do mísy přidáme žloutky a máslo a rychle vše vypracujeme v hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočinout.

Linecké těsto rozpůlíme a vyválíme na pláty. Z plátů vykrajujeme jablíčka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Linecká jablíčka pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova. Upečená jablíčka necháme vychladnout a spočítáme.

Připravíme si marcipán podle tohoto receptu :Jednoduchý falešný marcipán. Marcipán rozdělíme na menší a větší část. Menší část marcipánu obarvíme zeleně, větší růžově až červeně. Můžeme udělat mramorový efekt a to tak, že barvu nezapracujeme do těsta úplně.

Marcipánové hmoty vyválíme a vykrojíme z nich stejný počet jablíček a lístečků. Na jablíčka použijeme stejnou formičku. Lístečky potřeme bílkem a přilepíme na marcipánová jablíčka. Pak vše necháme ztvrdnout.

Linecká jablíčka potřeme marmeládou a lehce přimáčkneme marcipánové jablíčko. Můžeme je dozdobit čokoládou.

Marcipánová jablíčka na lineckém necháme uležet a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marcipánová jablíčka na lineckém

Zpět na recept