Mango v pomerančovém karamelu

Netradiční dezert z oblíbeného manga.


3.0559x
30 min

Postup přípravy

Mango tence oloupeme a přitom z něj zachycujeme šťávu. Vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na špalíčky a rozdělíme je na 2 talířky.



Omyjeme pomeranč, rozpůlíme jej a vymačkáme co nejvíce šťávy. Vyškrábeme dužinu a co nejjemněji ji nasekáme.

Rozehřejeme si dobrou pánev na vysokou teplotu, vsypeme cukr a za stálého míchání jej rozpouštíme, dokud nezíská světle hnědou barvu. Pak jej podlijeme šťávou z pomeranče, manga a oranžádou. Nakonec přidáme nasekanou pomerančovou dužninu.



Směs vaříme za stálého míchání tak dlouho, dokud šťáva nezíská konzistenci sirupu. Potom jí polijeme kousky manga.



TIP: Do směsi můžete přidat špetku mleté skořice nebo kousek badyánu. Jestli máte strach, že pánev neumyjete, oplachujte ji pod proudem horké vody.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mango v pomerančovém karamelu

Zpět na recept