Mango tence oloupeme a přitom z něj zachycujeme šťávu. Vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na špalíčky a rozdělíme je na 2 talířky.
Omyjeme pomeranč, rozpůlíme jej a vymačkáme co nejvíce šťávy. Vyškrábeme dužinu a co nejjemněji ji nasekáme.
Rozehřejeme si dobrou pánev na vysokou teplotu, vsypeme cukr a za stálého míchání jej rozpouštíme, dokud nezíská světle hnědou barvu. Pak jej podlijeme šťávou z pomeranče, manga a oranžádou. Nakonec přidáme nasekanou pomerančovou dužninu.
Směs vaříme za stálého míchání tak dlouho, dokud šťáva nezíská konzistenci sirupu. Potom jí polijeme kousky manga.
TIP: Do směsi můžete přidat špetku mleté skořice nebo kousek badyánu. Jestli máte strach, že pánev neumyjete, oplachujte ji pod proudem horké vody.