Mandlový dort s čokoládou

Dort s vůní mandlí se smetanovým krémem a spoustou čokolády.


4.811x
75 min

Ingredience

6 ksvejce
110 gmáslo
40 gstrouhanka
110 gmandle
120 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
50 ghořká čokoláda

krém

60 gmáslo
1 kostkatvaroh
60 gčokoláda na vaření
3 lžícecukr moučka
1 kelímekkysaná smetana
0.5 kelímkusmetana ke šlehání

podle potřeby

máslo
strouhanka na vysypání

na ozdobu

1 balíčekčokoládová poleva tmavá

Postup přípravy

Máslo utřeme s cukrem a žloutky do světlé pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a jemně mleté mandle. Bílky vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha a sníh společně s jemně mletou a prosátou strouhankou zlehka vmícháme do směsi.

Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy (24cm) a v předehřáté troubě pečeme 40 - 45 minut na 170 °C. Korpus necháme vychladnout, vyjmeme z formy a překrojíme.

Tvaroh vyšleháme s kysanou smetanou a cukrem. Poté přidáme ušlehanou tuhou šlehačku. Jednu třetinu krému si oddělíme a do zbylého zašleháme čokoládu rozpuštěnou s máslem ve vodní lázni.

Krémy, bílý i čokoládový, naplníme do cukrářských sáčků a střídavě jimi zdobíme spodní díl korpusu. Přiklopíme horním plátem a povrch přelijeme čokoládovou polevou připravenou podle návodu na obalu. Do tuhnoucí čokoládové polevy vidličkou nakreslíme ozdobný ornament nebo jen vlnovky a mandlový dort necháme v chladničce ztuhnout.

Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou a posypat strouhanou čokoládou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlový dort s čokoládou

Zpět na recept