Mandlový dort bez mouky

Mandlový dort s příchutí vanilky, medu, rumu a pomeranče potíráme karamelovým krémem. Vhodný moučník pro nejrůznější oslavy, zejména svátky vánoční.


4.927x
75 min
1×

Postup přípravy

Mandle jemně umeleme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Med rozmícháme v zahřáté pomerančové šťávě. Malou dortovou formu vymažeme máslem a troubu předehřejeme na 180 °C. Z bílků ušleháme pevný sníh.

Příprava těsta: Nejdříve promícháme všechny suché ingredience. Do mísy vložíme mleté mandle, prášek do pečiva, skořici, moučkový a vanilkový cukr, Potom do směsi vmícháme žloutky, rumovou esenci, med s pomerančovou šťávou a sníh z bílků.

Těsto naplníme do vymazané dortové formy a pečeme zvolna asi 35 - 40 minut.

Připravíme si karamelový krém. Plechovku slazeného kondenzovaného mléka vaříme ve vodní lázni asi 2 hodiny. Zcela vychladlé mléko vyšleháme s máslem dohladka.

Mandlový korpus podélně rozkrojíme a na řezu potřeme pomerančovou marmeládou. Celý dort potřeme karamelovým krémem a posypeme mandlovými lupínky. Dort odložíme do ledničky a několik hodin necháme krém tuhnout.

Mandlový dort bez mouky s chutí medu, pomeranče, vanilky, rumu a s karamelovým krémem podáváme ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlový dort bez mouky

Zpět na recept