Mandlové linecké cukroví

Linecké cukroví ochucené jemně strouhanými mandlemi.


4.738x
60 min
1×

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, oba druhy cukru, citronovou kůru, prášek do pečiva a jemně mleté mandle.

Sypkou směs vysypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme na plátky nakrájené změklé máslo. Čistýma rukama zapracujeme máslo i vejce do sypké směsi a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a uložíme na 2 hodiny do chladničky.

Po částech těsto vyválíme na plát o síle asi 3 mm a formičkou vypichujeme různé tvary, vždy jeden s otvorem uvnitř. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem.

Mandlové linecké cukroví pečeme v předehřáté troubě do zezlátnutí a ještě horké přendáme na podnos, aby nám nezhnědlo. Vždy dva kousky cukroví, jeden plný a jeden s otvorem, k sobě slepujeme marmeládou. Já letos zvolila marmeládu ananasovou.

Další vánoční recepty pěkně pohromadě najdete zde


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlové linecké cukroví

Zpět na recept