Mandlové kytičky s marcipánem

Kytičky z mandlového těsta, které plníme máslovým krémem a zdobíme růžičkami z domácího marcipánu.


4.020x
160 min

Postup přípravy

Těsto si připravíme jednoduchým způsobem. V míse nebo na vále promícháme mleté mandle, hladkou mouku a moučkový cukr s plátky změklého másla. Přimícháme i pár lžic rumu. Propracované těsto zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladu uležet.

Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme kolečka se zdobným okrajem. Ve středně vyhřáté troubě kytičky upečeme, poklademe je na pečící papír, aby se nám nepřipálily. Necháme vystydnout.

Během pečení si připravíme krém z másla, žloutků, cukru a trochy rumu. Ušleháme dohladka a přimícháme i mleté ořechy.

Kolečka k sobě slepíme krémem a po celém povrchu ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou, nebo rozpuštěnou čokoládou na vaření.

Nakonec ozdobíme sypáním a marcipánovými růžičkami, které si vytvarujeme z marcipánu. Výborný recept na domácí Nepravý marcipán.
Marcipánové růžičky tvarujeme s velkou trpělivostí a na mandlové kytičky s polevou je přitiskneme těsně před zatuhnutím.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlové kytičky s marcipánem

Zpět na recept