Mandlové jazýčky

Vynikající dobrůtka hodící se nejen jako vánoční cukroví.


3.99x
30 min
2×

Ingredience

těsto

4 lžičkykakao
3 ksbílek
125 gcukr krupice
30 ghladká mouka
30 grozpuštěné máslo
100 gmleté neloupané mandle

na ozdobu

čokoládová poleva

náplň

75 gnugátová hmota

Postup přípravy

Bílky vyšleháme téměř do tuha a zašleháme do nich cukr. Mouku s kakaem prosejeme a vmícháme do sněhu, přidáme mandle a máslo. Hmotu naplníme do sáčku s kulatým zdobítkem. Plech potřeme tukem a vyložíme pečícím papírem, pak stříkáme proužky dlouhé asi 4 - 5 cm. Mandlové jazýčky pečeme v troubě předehřáté na 175 °C asi 12 minut. Mandlové jazýčky rozdělíme na dvě půlky. Jednu nastříkáme nugátovým krémem a spojíme s druhou. Mandlové jazýčky necháme uležet a můžeme podávat. Mandlové jazýčky můžeme též polít čokoládou.
user-icon

autor Dominiczqa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mandlové jazýčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena