Filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme.
Vejce rozšleháme s mlékem. Vmícháme do něj petrželku a mouku a vymícháme hladké obalovací těstíčko. Do druhé misky si připravíme mandlové lupínky.
Vše necháme rozležet a připravíme si salát. Brambory oloupeme. Cuketu důkladně omyjeme a spolu s brambory ji nakrájíme na tenké plátky. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Vše promícháme a připravíme si zálivku. Ocet ohřejeme. Přidáme do něj sůl a pepř a podle chuti zálivku dosladíme. Za stálého míchání zálivku prohříváme. Pak přidáme kapary a odstavíme.
Rozehřejeme si pánev s olejem. Filé osušíme, obalíme v těstíčku a pak v mandlích. Ihned je vkládáme do pánve a na mírném ohni filé smažíme 3 - 5 minut z každé strany. Záleží na tloušťce masa.
Během smažení zalijeme salát zálivkou a promícháme.
Hotové mandlové filé servírujeme s bramborovým salátem.